19 Nisan 2011 Salı

Jig ile avlanma yöntemleri (Jigging)

Jigging ülkemizde henüz yaygınlaşmamış olsada dünya ülkelerinin bir çoğunda kullanılan yaygın bir avlanma tekniğidir. Genellikle Tekneden dibe doğru Jig suni yemleri (Demir balık) sarkıtılarak düzenli aşağıda yukarı hareketler ile veya düzensiz hareketlerle hızlı ve yavaş sarma yapılarak yukarı doğru yemi çekmelerle yapılan bir avlanma tekniğidir. Bunun dışında tekneden veya derin sularda kıyılardan uzağa atıp çekme yöntemiyle de yapılmaktadır.
TEKNEDEDEN SARKITMA YÖNTEMİ İLE AVLANMA ŞEKLİ


Jig ile avlanmada suniyemi dibe indirip belirli derinlikleri kontrol ederek hızlı ve yavaş sallama hareketleri ile yukarı çekin veya düzenli düzensiz olarak makinenizi sararak kıskandırıcı hareketler ile hedef balığı avlanmaya çalışın.
TEKNEDEDEN UZAĞA ATMA YÖNTEMİ İLE AVLANMA ŞEKLİ


Tekneden uzağa atma yöntemide bulunduğunuz yerden daha geniş alanı taramanız açısında faydalı olacaktır.



Kıyıdan atarak avlanma yapabilmeniz için derinliğin yeterli olması gerekir sığ sularda bu işlem çok iyi netice vermez. Yüksek akıntılı boğaz geçişlerde bu tip avlanmaya uygun olabilir.

Jigging için Çıkrık makinede kullanılabilir fakat bunun yerine yüksek devirli ve güçlü dişli tertibatı olan spin makineleri kullanmak daha doğru olur.


Ebedi takvim

Ebedi Takvim






 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı