7 Eylül 2010 Salı

Kaşıkla Levrek avı

Olta kısmı olarak 0.70 mm kalınlığında mat-beyaz,esneyebilir misinadan,bir kasnağa,100m uzunluğunda gamı alınarak sıkıca bağlanır.

Misinanın uç kısmına çelik sarmal klıpsli bir fırdöndü bağlanır.Klipsin kasasına,kasa bağı ile 5-6 kulaç uzunluğunda şeffaf 0.50mm misina eklenir.Misinanın boş ucuna avlanacak yer ve suların(akıntının)durumuna göre 50-200 gr arası bir oval kıstırma kurşun,misinanın içinden geçirilerek eklenir ve bir 2 cm tercihan siyah fırdöndü ile sonlanır.
Fırdöndünün diğer ucuna 5 kulaçlık 0.40mm şeffaf misina eklenir ve diğer ucuna da fransız söğüt yaprağı 3 no bir kaşık ya sarmal klıpsli fırdöndü ile yada direkt olarak kaşığın halkasına geçirilmiş fırdöndüye bağlanır
Tercihankaşığın fırdöndü halkasına takılacak ufak bir üçlü bir iğne,balığın kaşığı kulak arkasına atıp bedeni kesmesini büyük ölçüde engeller.
fransız söğüt yaprağı 3 no 

Avlanma sırasında önceden kısa bir(3cm)beden ve klıpsli bir ufak fırdöndü bağlanarak hazırlanmış olan 25gr dan-200 gram'a kadar ıskandiller kaşığın sürtülmesi istenilen derinliğe göre oltaya en yakın klıpse eklenerek 30-35 kulaç salınarak yaklaşık 2-3 mil süratle gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Ebedi takvim

Ebedi Takvim






 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı