1 Ekim 2010 Cuma

Yem Olarak kullanılan hamurlar

  1.  HAMUR
Malzemeler:
  • 1/2 kg. Buğday unu
  • 1 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Yoğurt suyu veya Peynir salamura suyu
  • 1/5 tüp Ançues pasta (macun)
Hazırlanışı:

Un yumurta ile karıştırılır ve peynir salamura suyu veya yoğurt suyu ile kıvama getirilir ve Ancues karıştırılarak 2-3 saat bekletilir. Daha sonra ullanılacak iğneyi örtecek büyüklüklerde toplar halinde ayrılıp 1-2 dakika kaynayan suya atılır ve un dolu bir kaba kullanmak üzere istiflenir.
Bu şekilde hazırlanan hamur derin ve/veya akıntılı sularda uzun süre dağılmadan kullanılabilir.
2. HAMUR
  • Malzemeler:
  • 1/2 kg. Kepekli un
  • 1 bardak peynir salamura suyu
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 fincan şeker
  • 1 kaşık hardal
  • 100 gr. Midye eti
Hazırlanışı:
Midye eti ve/veya balık eti bir mikseden geçirilerek macun kıvamında çekilir. Tüm malzeme karıştırılarak sert, kıvamlı bir hamur hazırlanır, dış tarafı bol unlu olareak bir tülbende sarılır ve parçalar kopartılarak yem olarak kullanılır.
Bu şekilde hazırlanan hamur yemlemede ve iğneye takıldıgında dağılarak balıkları çekmesi dolayısı ile yaygın olarak kullanılır.

Hiç yorum yok: