25 Ağustos 2007 Cumartesi

Yem çeşitleri

Amatör balıkçı için yemlik balık hariç balık yakalamak amaçlı kullanılan iki tür yöntem vardır :
1-Yemli balık avcılığı
2- Sahte yemler ile balık avcılığı
Sahte yemler balık çeşitleri ve davranışlarına göre gruplara ayrılır :
Klasik Balık Taklitleri :
Bunların başında Rapala, Yo-zuri ve Daiwa gibi markaların ürettiği ve piyasada genel olarak ” Rapala ” diye tabir edilen taklit edilmiş sahte balıklar gelir.Bu tür sahte balıklarda kendi içlerinde de gruplara ayrılırlar.Örneğin dalan bir sahte balık derin sularda çok iş yaparken levrek gibi balıklar için sığ suda kullanılma amacı ile üretilmiş su üstü sahte yemleri bulunur.
Yapay Balıklar
Yavru veya yaralı balık taklidi ile yırtıcı balıkların dikkatini çeken ağaç veya plastikten yapılmış yapay yemlerdir. 1900'lü yılların başına dayanır. O zamanlarda elde yapılan, amatörlerin kendileri için yapıp kullandıkları bu tahta balıklar sonralarda hem balık amatörü hem de ticari dehası olanlar tarafından bugün neredeyse sektör haline gelmiştir. Bilgi almak için tıklayın.
Kaşıklar
Kaşıklar balığın dikkatini çekerek saldırıp yakalanmasını sağlayan parlak gümüş renkli veya renkli metalden yapılmış araçlardır.Bilgi almak için tıklayın.
Plastik yemlerGerek denizde, gerekse iç sularda yaşayan balıklar, canlı-cansız yapay, bitkisel metal, silikon ve elyaf olup yem görünümü veren her şeye atlarlar. Bir havlunun püsküllerine, kaz ördek, horoz gibi hayvanların tüylerine, hayvan iç organlarına, balık görünümündeki parlak metal ya da silikon cisimlere, bakla, mısır, fasulye gibi sebzelere de gelirler. Ancak balıkların seçtikleri ve özellikle hemen geldikleri yemler vardır.
Canlı Balık
İstavrit, İzmarit, İstrangilos, Kolyoz, Uskumru, Zargana,İskorpit gibi balıklardan elde edilen yemlerdir.Bilgi almak için tıklayınız. 
Ak yemİstavrit, İzmarit, İstrangilos, Kolyoz, Uskumru, Zargana gibi balıklardan elde edilen yeme "AKYEM" adı verilir.Bilgi almak için tıklayınız.
Yumuşakçalar

 Sübye(Mürekkep Balığı)yem olarak kullanılması

Bilgi almak için tıklayınız...
Kabuklular
.Bilgi almak için tıklayınız. 
Canlı yemler
Mamun,Yengeç,Karides,Kurtçuklar,Canlı Balık vs gibi deniz canlılarıdır.Bilgi almak için tıklayınız.
Hamur YemlerÇeşitli balıkların avlandığı bir yem olsa da,daha çok kefal balığı avında kullanılan bir yem çeşididir.Bilgi almak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Ebedi takvim

Ebedi Takvim






 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı