30 Ağustos 2010 Pazartesi

Dip Sürtmesi ile Lahoz avı




Lahoz
Lahos balığının dip sürtmesinde , 100m beyaz,  Yeşil renkli 0,70 mm kalınlıkta misina Olta olarak gamı alınıp Büyük boy BİR mantara sıkıca bağlandıktan sonra sarılır . Boş ucuna BİR adet 2cm boyunda 3lü fırdöndü aynı hat üzerinde olan gözlerden birine bağlanır . Aynı hattaki DİĞER göze ise Parlak ( şeffaf ) beyaz, bedenlik 0.40mm kalınlığında misina 6 Kulaç olacak şekilde bağlanır.

Bedenin uc tarafına  ise dövme Çelik Mustad  540H iğne balık büyüklüğüne göre 3/0-7/0 numaralar arasi bağlanır  . İğne önüne bedene ibrişim ile BİR Nr.4 çapari iğnesi Beden boyunca hareket edebilecek şekilde eklenir .




Aradaki Üçlü fırdöndünün 90 ° derecelik açılı gözüne de bir  kulaçlık 0.60mm bir  bedenle suların durumuna göre, 250- 800gr bir iskandil eklenir .
Lahos , avlanılacak .yerler kayalık bölgeler olduğundan takılmaması için kısa küt oval bir iskandil kullanmakta fayda vardır.
Avcılığı :
Avlanılacak mahale gelindiğinde yörede bol bulunan Kupez , ispari , lapin gibi balıklar veya ilerya,gümüş , kayabalığı gibi, veya akyem iğne sidiklikten geçecek şekilde oturtulup aynı uzunolta düzeneğindeki gibi öndeki Hareketli iğne yemin mümkün olduğunca önünden takılarak yemin çekme gücünü bu iğneden alması sağlanır .
Sabitlenen Yem denize salınır , akıntılı bölgelerde akıntıya Karşı Yem dalgalanacak şekilde motor üstünde durularak , Sakın bölgelerde ise iskandil ara sıra diber değecek şekilde ( rolanti yeterli değilse ara sıra bosa alıp iskandilin dibe değmesi beklenir ve iskandil dibe değince Tekrar hareket edilerek bu işlem sürekli tekrarlanır ) gezdirilerek avlanır .

Hiç yorum yok:

Ebedi takvim

Ebedi Takvim






 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı