30 Ağustos 2010 Pazartesi

Kaşık ile Akya avı



Olta kısmı olarak 1.20mm kalınlığında" barsak " tabir edilen mat- beyaz, , esneyebilir misinadan , Büyük BİR mantara veya tercihan 25x30 cm Ahşap BİR kasnağa100m uzunluğunda gamı alınarak , sıkıca bağlanıp sarılır . Misinanın uc kısmına en az 60kg testli BİR blok veya Çelik sarmal klipsli fırdöndü bağlanır . Klipsin kasasına , kasa bağı ile 5-6 Kulaç uzunluğunda şeffaf 1.00mm misina eklenir . Misinanın Boş ucuna avlanılacak yer ve suların ( akıntının ) durumuna göre100gr lık BİR oval kıstırma , misinanın içinden geçirilmesi suretiyle eklenir ve BİR Çelik blok fırdöndü ile sonlanır . Fırdöndünün DİĞER ucuna 5 kulaçlık 0.90mm şeffaf misina eklenir ve DİĞER ucuna da ya 18cm tek iğne

Kaşık ya da fransız Söğüt yaprağı No: 5 BİR çift Kaşık Arka arkaya eklenerek yada klipsli fırdöndü da direkt olarak halkaya geçirilmiş Çelik fırdöndüye bağlanır . Kaşık ekleme durumlarında muhakkak halkaların iyi cins Çelik olanları ile değiştirilmesi gerekir . En uca tek 7 / 0 Üçlü tercihan dövme Çelik ( Forget ) BİR iğne sapına Kırmızı plastik boru takılarak eklenir . Avlanma sırasında önceden Kisa BİR ( 3cm ) beden ve klipsli BİR ufak fırdöndü bağlanarak hazırlanmış olan 25gr dan 200gr kadar iskandiller kaşığın sürütülmesi istenen derinliğe göre oltaya en Yakin klipse eklenerek , 30-35 Kulaç salınarak yaklaşık 2-3 millik BİR süratle gezdirilir .

Hiç yorum yok: