İğne , Çelik bedenin kılavuz olarak kullanılması ile balığın yan yüzgeçleri hizasından , Karin bölgesinde , Karin boşluğu bitimindeki SERT bölgenin hemen başlangıcından sokulur . İğne tamamen oturtularak balığın ağzı BİR PARÇA ibrişim ile iğne sapına sıkıca sarılarak , ağızla beraber sürtme sırasında ağızdan su girmeyecek şekilde dikilir ve Çelik Belen fırdöndüye sabitlenir .
Sidikliğin ön tarafındaki kesikten karin boşluğuna misket / mekik şeklinde olan kıstırmalardan 4-5 adet yerleştirilip Kesik Güzelce dikilir . Genellikle bu yöntemle Karada birkaç Yem hazırlanarak gazetede kağıdına sarılıp Islak tahta zemine konulup STOK olarak bekletilir ve gerektiğinde Yem değişimi de cıvatalı kelepçeden Çelik bedenle Birlikte yapılır .
Av mahaline gidilirken bidona sarılı ip ilk önce denize salınarak , plastik BİR leğene cok Düzgün BİR biçimde istiflenir . Bu işlem balık yakalandıktan sonra kaloma verilirken ipin rahatca akması içindir . Eger balık zaptedilemezse ipin sonundaki bidon denize salınarak , bidon takip edilip balığın yorulması / çatlaması beklenebilir .
Av mahaline gelindiğinde Yem denize salınarak son bir defa yüzüşü kontrol edilerek bırakılır,30-40 kulaç ip salınarak 1.5-2 mil süratle takım gezdirilir.
Bu sırada elin kolay ulaşılabileceği bir yerde keskin bir bıçak bulundurmakta fayda vardır,balık tutulduğunda yol isterken eğer ip dolanırsa hemen kesmak gerekir,yoksa çok ciddi yaralanmalara yolaçabilir.
Orkinos yemi aldığında hemen tasma vurulur ve iğnenin oturtulduğu hissedildiğinde balığın hareketlerine göre yorulması sağlanır.
Balık yorulduğunda hem tekne ile üzerine gidilerek hem de balık çekilerek teknenin yanına getirilir.Teknenin yanına getirilen balığın galsama boşluğundan bir göndere bağlı ip geçirilerek ve kuyruğundan bağlanarak yedeğe alınır ve ava devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder