Familyası | Latincesi | İngilizcesi | Mahalli Adı |
---|---|---|---|
Carangidae | Trachurus trachurus | Horse mackerel | Sarıkanat istavrit (küçüklerine) kıraça |
Yan çizginin üst kolunun daha uzun olması ile Karagöz istavritten ayrılır. Yanal çizginin üzerinde bulunan ikinci bir çizgi kuyruğa doğru yanal çizginin üzerinden uzanır.
Türkiye balıkçılığında önemli yeri olan T.mediterraneus bilhassa Karadeniz’in doğu kısımlarında yoğun olarak görülen ikinci balık türüdür. Eti lezzetlidir. Taze, dondurulmuş, işlenmiş, tuzlanmış ve konserve olarak yenilir. Ayrıca kurutulmuş olarak da tüketilmektedir. En yoğun olarak avcılığı gırgır ile yapılır. Bunun yanı sıra avcılığında dalyan, ığrıp, tarlakoz, ortasu trolu, olta ve çapari gibi av aletleri kullanılır.
Maksimum uzunluğu | 40 cm. |
---|---|
Ortalama uzunluğu | 15-20 cm. |
Maksimum ağırlığı | 400 gr. |
Ortalama ağırlığı | gr. |
Ocak | Şubat | Mart | Nisan | Mayıs | Haziran | Temmuz | Ağustos | Eylül | Ekim | Kasım | Aralık |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
x | x | x |
Çapari nedir nasıl yapılır ve avlanılır:
Şekil-Çapari Oltası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder